Gratis Levering
OVER Nkr1,906.67
 

Clannad Kostymer

Clannad (ク ラ ナ ド Kuranado?) Er et japansk visuell roman utviklet av Key og utgitt den 28. april 2004 for Windows-PCer. Selv om begge Keys to første tidligere verker, Kanon og Air, hadde blitt sluppet først som voksen spill og deretter sensurert for de yngre markedet, ble Clannad utgitt med en rating for alle aldre. Det ble senere portet til PlayStation 2, PlayStation Portable, Xbox 360, PlayStation 3 og PlayStation Vita-konsoller. En engelsk versjon for Windows ble lansert på Steam av Sekai-prosjektet i 2015.

Historien følger livet til Tomoya Okazaki. I den første historien arc, kalt skolehverdagen, er han en high school forbryter som møter mange mennesker i sitt siste år på skolen, inkludert fem jenter, og bidrar til å løse sine individuelle problemer. Den andre historien arc, kalt Etter Story, følger hans liv som voksen etter eksamen fra skolen. Spillet av Clannad følger en forgrening plott linje som tilbyr en rekke alternative scenarier med dialogvalg og kurs for interaksjon, med fokus på spilleren karakterens interaksjoner med ulike ikke-spillbare figurer.

Spillet ble rangert som den bestselgende PC-spill som selges i Japan for tiden av utgivelsen, og kartlagt i de nasjonale topp 50 flere ganger etterpå. Key gikk på å produsere en voksen spin-off med tittelen Tomoyo Etter: Livet er vidunderlig i november 2005, som utvidet på scenario av Tomoyo Sakagami, en av de fem heltinner fra Clannad.

Clannad har gjort flere overganger til andre medier. Det har vært fire manga tilpasninger utgitt av ASCII Media Works, Flex Comix, Fujimi Shobo og Jive. Tegneserie antologier, lette romaner og kunstbøker har også blitt publisert, som har lyd dramaer og flere album med musikk. En animert film av Toei Animation ble utgitt i september 2007, etterfulgt av to TV-anime-serien, inkludert to opprinnelige video animasjon (OVA) episoder av Kyoto Animation produsert mellom 2007 og 2009. Både anime serien og deres tilhørende OVAs er lisensiert av Sentai Filmworks og var utgitt i Nord-Amerika i 2009. animerte tilpasninger har fått høye salgstall i Japan, samt gode kritikker i utlandet.